Endelig i telt

INFO: På grunn av begrenset tilgang på satelittelefon vil ikke bloggen bli oppdatert like hyppig som ønsket, men vi skriver allikevel litt hver dag ;-)

Posisjon: Point 660
Temperatur: -12
Vindstyrke: 2 m/s
Distanse: 0 km

Da var vi endelig på plass i teltet som skal bli vårt hjem de neste 3 ukene. Vi reiste fra Kangerlusauq kl 16:30 i en blanding av lastebil og buss. Den fraktet oss opp til Point 660 som er ved starten av brefallet. Her klargjorde vi teltene for sammenrulling med å teipe sammen teltstangskjøtene slik at de ikke glir fra hverandre under sammenlegning og oppsetning. Det går nemlig rykter om at sånne ting er kjipt å holde på med i minus 40 og vind. Etter at teltet var satt opp og nødvendig utstyr tatt inn i teltet trakk vi pulkene noen hundre meter inn på brefallet. Det er et mektig skue å titte innover uendelig ismasser. Pga en varm sommer i fjor, og lite snø denne vinteren er det mye blåis. Dette kan selvfølgelig by på litt utfordringer, men med pågangsmotet til en polfarer fra Bøverbru skal dette bli LETT :-)

Nå er videokameraet satt på lading, og vi har tenkt til å lade batteriene våres også. Det ble kun 4 timers søvn i natt, og med litt jetlag og en lang dag i dag, så er det nå natta. Gleder oss maks til i morgen.

This entry was posted in Ekspedisjon. Bookmark the permalink.

2 Responses to Endelig i telt

  1. Mari says:

    God tur, gutter! Følger spent med fra terassen hvor det er 20 plussgrader ;)

  2. Knut Arne says:

    Ser kaldt ut. :)
    Fortsatt god tur!

    PS: Har hatt shorts på denne uken ;o)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>