Endelig ser vi DYE II

Temperatur: -16
Vindstyrke: 10-15 m/s
Distanse: 20 km

Vi våknet opp til skikkelig vind, og dårlig sikt. De første timene gikk på autopilot og musikk/lydbok på øret. Øystein hørte ferdig Bibelen 2 av Are Kalvø, og Jo Henrik hørte på Mötorhead, litt ulike må vi jo være.
I dag kunne vi også krysse av en ny 2000 meters topp på listen vår – Grønland. Vi har gått ca 1600 høydemeter frem til nå, men har fortsatt igjen ca 500 til toppen. Som vi har nevnt tidligere har vi hatt tippekonkurranse om hvor langt det var igen når vi fikk øye på DYE II. Undertegnede tippet 14 km, og GPS’en til Kristin viste 14,0 km da Jo som førstemann fikk øye på den mellom skyene og snøvirvlene. Det er godt gjort å ha lagt inn værforholdene i tipset, da man ved klarvær hadde sett den en del tidligere. Det er blitt lovet premie når vi er vel fremme på DYE II, så jeg har allerede begynnt å glede meg.
Det er noen som begynner å merke at man har hatt 8 dager på ski med tung pulk, og i dag har vi måttet gjort litt ompakninger for at alle skal holde tempoet.

Å gå med kompasset først i dag har ikke vært enkelt. Uten noen holdepunkter er vindretningen og et skimt av solen eneste pekepinn på hvor man bør gå. Vi er i ferd med å nå en foreløpig formtopp, og dette har nok vært den letteste dagen så langt for oss begge. I morgen blir det kun en kort økt på drøyt 3 timer så er vi fremme ved delmål nummer en, mye omtalte DYE II (for de av dere som ikke vet hva det er, så er dte en gammel amerikansk militærinstallasjon fra den kalde krigen. Den ble hastig forlatt en gang midt på 80-tallet, og det er fortsatt bestikk på bordet og øl i baren). Neste natt blir etter all sannsynlighet tilbrakt innendørs, selv om det antagelig er kaldere der enn i teltet.
Jo Henrik vant dagens yatzy, og stillingen er derfor 2-2. Det neste døgnet kommer det derimot til å bli mye yatzy, da det er hviledag.

Til slutt hilser Jo Henrik til Monica, og innrømmer vel at å ha meg ved siden av seg i teltet hver dag ikke er helt det samme som å være hjemme i Smågarda J
Øystein er av samme oppfatning, og savner Ingvil. Det er dog ikke så lenge til vi er tilbake til virkeligheten.

This entry was posted in Ekspedisjon. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>