Fineste dagen så langt

Temperatur: -3
Vindstyrke: 0-2 m/s
Distanse: 22 km

Vi startet senere enn vanlig for å få nesten et helt hviledøgn på DYE II. Det betydde at vi kunne sove til kl 9-10, og være klare for avmarsj kl 12. Vi rakk et par yatzy på morgene, og scoren er nå 6-4 i favør Øystein.

Dagens rute gikk innom Camp Raven som ligger en snau kilometer unna DYE II. Det er en bemannet amerikansk flystripe som er eneste mulighet for amerikaneren til å trene landing med hercules i arktiske forhold. Vi snakket kort med ekteparet som bor der fra mai til september de siste 5 årene. Etter det gikk vi 6 timer i fantastisk “påskevær” med sol, -3 grader og lite vind. Det ble kaldt på kvelden, så etter at middagen var inntatt ble det soveposen med en gang uten de store sosiale begivenhetene. Det er meldt det samme været i 3 dager, så vi krysser fingrene for at det holder, og at vi får like fine dager fremover. Det er drøyt 6 mil til summit på 2450 moh, og etter det går det bare nedover igjen :-)

This entry was posted in Ekspedisjon. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>