Frigjøringsdagen fra oppoverbakker

Temperatur: -5
Vindstyrke: 0-2 m/s
Distanse: 30 km

Nok en fantastisk dag. Solskinn, lite vind og fin temperatur. Det gjør dagen til en lang og hyggelig påsketur. Man kan gå og snakke med de andre deltakerne og være litt sosial samtidig som man legger grønlandsisen bak seg. Det med den fine temperaturen gjelder dog bare på dagen. På natten kryper gradestokken ned mot -30, men så fort solen får tak, så stiger den jevnt utover dagen. Jo Henrik har slitt litt med veldig såre lepper(åpne sår) etter sol og vind, og har de siste to dagene måtte gå med balaklava for å skjerme de. Nå begynner det dog å bli bedre, selv om det gror sakte i høyden med påvirkning fra sol og vind. I morgen har han spådd at han tar av seg forkledningen, og hans hyggelige ansikt vil være synlig for oss alle :-)
Bortsett fra dette er formen stort sett bra. Begge kjenner på såre føtter og litt stive akkilessener på grunn av det harde underlaget. På den andre siden er det harde underlaget gunstig med tanke på skiføre og fremdrift. Det er lett å dra pulk på dette føret i motsetning til om det hadde vært nysnø. Blir det værre i løpet av morgendagen, så får vi leke litt Reodor Felgen og finne på noen smarte løsninger.

Takk for i dag!

This entry was posted in Ekspedisjon. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>