Gjensyn med “polfarerne”

Temperatur: -5/+1
Vindstyrke: 1-4 m/s
Distanse: 26,8 km

Våknet opp til lite sikt, lett snøvær og 20 cm nysnø. Det er vel ikke akkurat drømmeforhold eller “vanlig” Mai-vær. Det bli litt tyngre og dra pulken under disse forholdene, men nå er den jo snart tom for både mat og drivstoff, slik at vekten er helt levelig.

Etter 1,5 timer så vi dagsferske pulk-spor i snøen, og det var mye som tydet på at våre nye norske polarhelter ikke lå alt for langt foran oss, til tross for at de skulle gå 4-5 mil pr.dag. Etter 7 timer nådde vi de igjen, og ikke vet jeg hva de tenkte, men hadde det vært jeg som hadde oppført meg på den måten og sablet ned alle og enhver for å være i for dårlig form for en tur som dette, så hadde jeg startet å grave et hull som var så dypt at jeg aldri hadde kommet opp av det igjen. Nå er de en del av gruppen igjen, så får vi se om de kan tilpasse seg vårt “middelmådige” nivå.

Ellers har dagen vært preget av mye nysnø og at kystklimaet nærmer seg. Siste timen var det antydninger til sludd, og temperaturen var på den røde skalaen for første gang på turen. Etter noen dager med kommunikasjonproblemer, så er vi endelig på nett igjen, og håper at de siste innleggene kommer på “trykk”. Håper ingen har vært urolige :-)

This entry was posted in Ekspedisjon. Bookmark the permalink.

2 Responses to Gjensyn med “polfarerne”

 1. Per Berlin says:

  Jag förstår känslan att komma ifatt de kaxiga , man blir stärkt av det. När man har tråkigt på jobbet brukar jag läsa vad ni gör och det är underhållande läsning.

 2. Odd - Erik Hægglund says:

  Hei gutter (Jo) !
  Leste dette i dag og det ser ut for at det blir mange “like” dager, men nå er det vel snart gjort. Bra innsats. Jeg forstår at dere skal være på Island og avreagere litt før dere kommer hjem. Sikkert lurt.
  Lykke til med det som er igjen.

  Mvh
  OE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>