Isortoq dag 4

Posisjon:
Temperatur:
Vindstyrke:
Distanse: 0 km

Skitur – på toppen av nærmeste topp. Må ha med gevær da dette er bjørneland. Det var kjempefint vær og godt å kunne bevege seg litt uten pulk bak. Vi studerte nedfarten fra brefallet, og nøt utsikten med isfjell og det hele.

På ettermiddagen kom det en fra lokalbefolkningen og lurte på om noen var intresert i en båttur. Og det hadde vi jo selvfølgelig lyst til. Vi hoppet fra isflak til isflak ut til ”båtplassen” og fikk 7 mann ombord i en rusten gammel holk. Vi så faktisk en sel, men ellers var turen preget av en utrolig stillhet. Det er fasinerende at det i det hele tatt er liv på en så øde plass, ingen planter eller noe på bunnen. Båtturen kostet 300 DKK og senere på kvelden kom båteieren blid inn med laks til morgendagens middag. Skal bli godt med noe fersk mat etter diverse turmatkombinasjoner og frysetørret first-price produkter fra den lokale butikken.

I tillegg kom beskjeden om at det er vulkanutbrudd på Island som kan forsinke hjemturen ytterligere!
Vi skal i utgangspunktet fly fra Kulusuk til Rekjavik på mandag.

This entry was posted in Ekspedisjon. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>