Nesten en hel hviledag

Posisjon: DYE II, 2150 moh.
Temperatur: -15
Vindstyrke: 4-5 m/s
Distanse: 11 km

I dag våknet vi opp til skyfri himmel og mindre vind enn det vi har hatt de siste dagene. Synet av DYE II 11 km unna er ganske sært midt inne i isødet, og det at den var over en mil unna sier litt om størrelsen. Den er synlig på 30 km avstand på klarværsdager.

Det var en artig opplevelse å gå gjennom den nedlagte radarstasjonen. ALt er forlatt på dagen da det ble funnet en sprekk i konstruksjonen en gang på begynnelsen av 80-tallet… Den står nå der fortsatt med sine gigantiske generatorer og fult verksted, boligenheter til 34 mann, med bar, kjøkken lager av alle slag etc. Bilder vil forklare mer senere… 7 etasjer, der selve radarkuppelen på toppen ble tilholdssted for dagen sosiale aktivitet. Alle tok med soveposer og så hadde vi litt historietime/quiz. Som laget mitt vant ! Etterpå var det tilbake til teltet, og normal godanattarutine

All ekstra vekt ble brent i dag. Det var søppel, overkalulert drivstoff og mat. For vår del kastet vi ikke særlig mye, men ble kvitt en del ekstra fellesutstyr.
Ser frem til å kjøre på videre, bare 300 høydemeter igjen til det høyeste punktet, fordelt over ca 100km.

Gla i deg Monica! Tenker litt på alle dere hjemme da, innimellom skituppglaningen :-)
Øystein savner morgenrutinene til den supersnille kjæresten sin som stiller med kaffe på senga hver morgen, og ser frem til å komme tilbake til den oppvartningen.

Men først gjenstår det noen fantastiske dager her på Grønland. Dette er super avkobling fra jobb og hverdag. En måned totalt uten bekymringer, og rekreasjon på høyt nivå.

PS. Yatzyzcore: Jo vs. Øystein: 4-4

This entry was posted in Ekspedisjon. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>