Nok en fin dag, i alle fall værmessig

Temperatur: -5
Vindstyrke: 0-2 m/s
Distanse: 31 km

Da vi la oss i går kveld hadde nok gradestokken krøpet ned mot -25, men med soveposer som fyller teltet er ikke det noe problem. Vi sov godt, og eneste problem er all rim som somfjernes om morgenen. I dag hadde vi vår første dag hvor vi bikket 30 km. Det er et snitt på ca 4 km i timen, noe som er et forholdsvis behagelig tempo. 8 effektive timer med pulk er allikevel såpass at man kjenner det når dagen er slutt.

Når vi i overskriften hintet frempå om at ikke alt var helt topp, så er det pga følgende. Vi har med oss en ener og verdensmester. Han har besteget alt av verdens høyeste fjell, er raskest og mest utholdene. Det er korrekt at han er i god form, og kunne helt sikkert ha krysset Grønland på kortere tid enn hva denne gruppen har som mål. Han mente folk var dårlig forberedt, og at gruppen ikke klarte mer enn hans krabbetempo. Det blir så utrolig dumt å ta dette opp i plenum, og da han i tillegg foreslo å fly ut de som var dårligst trent/forberedt holdt det på å klikke for en sindig totning og en landsens kar fra vinger.

Nå er imidlertid saken lagt død, og vi går på med nytt mot i morgen, dog kommer vi to som er i ”dårligst form” til å gå sist som en stille protest.
I morgen er nest siste dag i motbakke, og etter det går det bare i ”nedoverbakke” frem til Isortoq. Det vil så smått bli sjanse til å justere fellelengden eller gå for normal smørning.

This entry was posted in Ekspedisjon. Bookmark the permalink.

One Response to Nok en fin dag, i alle fall værmessig

  1. Geir says:

    Hei karer!
    Flott å se at dere har en fin tur, og dere fortsatt har hodet i behold. Godt å ha litt motvekt til verdensmestere. Håper forventningene innfris og ser frem til bilder og video- Ønsker dere fortsatt god tur!
    Hilsen Geir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>